#1 #2 #3

”Yhdessä kohti toiminnallista monikielisyyttä ”

TERVETULOA KIELIKYLPYKOULUUN!

Mitä on kielikylpy?

Kielikylpy on vapaaehtoinen opetusmenetelmä jossa kieli omaksutaan käyttämällä sitä luonnollisissa yhteyksissä ja mielekkäissä tilanteissa.

Koulun toiminta-ajatus

Antaa oppilaille molempien kotimaisten kielten avulla monipuolista ja stimuloivaa opetusta. Tehdä oppilas tietoiseksi omasta kielellisestä ja kulttuurisesta taustastaan sekä tutustuttaa oppilas kotikaupunkinsa toiseen kieliryhmään, sen kieleen, perinteisiin ja kulttuuriin.

Kielikylvyn etuja

Aktiivinen ja monipuolinen kielenkäyttö, laaja kielellinen tietoisuus sekä äidinkielessä että kielikylpykielessä sekä ennakkoluuloton asenne muita kieliä, kulttuuria ja ihmisiä kohtaan.

Toiminta-ajatus

Vuodesta 1992 tulevaisuuteen

Kielikylpyopetus aloitettiin Pietarsaaressa vuonna 1992 ns. varhaisen täydellisen kielikylpyopetuksen mukaisesti. Vuonna 2003 perustettiin Pietarsaareen Kielikylpykoulu – Språkbadsskolan. Käytännössä koulu toimii yhtenä yksikkönä vaikka ne hallinnollisesti ovat erillään. Koulussa toimivat luokat esiopetuksesta kuudenteen Pietarsaari on ainoa paikkakunta Suomessa, jossa järjestetään kielikylpyopetusta molemmilla kotimaisilla kielillä.

Kielikylpykoulussa toteutetaan oppilaskeskeistä, yhdessä tekemisen toimintakulttuuria. Jokainen oppilas on yksilönä toiminnan keskiössä. Hyvin toimivassa koulussamme kehitetään jatkuvasti opetusmenetelmiä ja pedagogiikkaa. Koulussa on hyvä työskentelyilmapiiri ja sitoutunut ja innostunut henkilökunta. Yhteistyö vanhempien kanssa on hyvin toimivaa ja osallistavaa. Tavoitteina on antaa oppijalle työkaluja ja perustaidot aktiiviseen, uteliaaseen, oppimishaluiseen omaan elämään, jossa otetaan muut huomioon sekä se, että oppilas kasvaa vastuutuntoiseksi yhteiskunnan jäseneksi ja oman elämän valtiaaksi.

Ajatuksia Kielikylpykoulusta

Meistä sanottua

MITÄ MIELTÄ OLET?

Kielikylpykoulun pedagoginen rakenne

Pietarsaaressa toimii varhainen täydellinen kielikylpy. Kielikylpy alkaa sinä vuonna kun lapsi täyttää 5 vuotta. Tämä on ikä jolloin lapsi omaksuu kielen helposti ja luonnollisesti.

Päiväkodissa henkilökunta puhuu vain kielikylpykieltä, vaikka ymmärtääkin lasten äidinkieltä. Lapset puhuvat alkuvaiheessa äidinkieltään, mutta alkavat käyttämään kielikylpykieltä taitojen karttuessa.

Duis pretium sit amet tortor eu imperdiet. Ut egestas in purus ut vehicula. Quisque dolor tellus, faucibus aliquam tempor eget, eleifend nec mi. Proin lacus mauris, iaculis eget orci in, consequat blandit est. Sed porta sagittis justo quis pretium. Aliquam massa sapien, sodales quis dignissim eu, congue quis nunc. Nulla cursus tempor nibh, volutpat mattis orci venenatis non. In hac habitasse platea dictumst. Suspendisse accumsan urna ut convallis hendrerit. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nullam gravida mollis egestas. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam auctor cursus purus pulvinar blandit. Phasellus accumsan tempus condimentum. Vivamus non euismod tellus. In quis augue ac eros feugiat dictum et non elit. Nunc ac consectetur lacus. Pellentesque euismod egestas urna, a eleifend massa gravida eu. Cras mattis, augue ac ultrices pretium, felis libero ultrices neque, faucibus condimentum nunc mauris ac sapien. Nulla neque nisl, rutrum id semper a, ullamcorper eget justo. Nam et enim eu lectus molestie commodo. Aliquam consectetur nisi ut consequat iaculis.

Sed vel consectetur nisl. Proin tincidunt massa non faucibus mollis. Cras sapien lectus, pharetra quis tortor sed, varius scelerisque lectus. Ut ornare sem non mauris mollis cursus. Ut mattis nisl pretium, aliquam eros vitae, rhoncus odio. Mauris at molestie augue. Nam quam dolor, volutpat in metus placerat, vehicula feugiat felis. Ut posuere libero vitae aliquam vehicula. Duis lacinia risus a tortor tempus, eget dapibus leo egestas.

Tietoa kielikylvystä

Aktiivista ja monipuolista kielenkäyttöä

Tavoitteina on antaa oppijalle työkaluja ja perustaidot aktiiviseen, uteliaaseen, oppimishaluiseen omaan elämään, jossa otetaan muut huomioon sekä, että oppilas kasvaa vastuutuntoiseksi yhteiskunnan jäseneksi ja oman elämänsä sankariksi.